Vântul puternic a doborât copaci în București și Ilfov: Zeci de intervenții ale pompierilor

Date:

Distribuie


Update: ISU București- Ilfov. Mai multe zone au fost afectate de furtună din cauza copacilor căzuți: Intrarea Ceptura, Strada Postăvaru, Bulevardul Theodor Pallady, Șoseaua Olteniței, Strada Fetești, Strada Brazilia, Strada Peroni, Șoseaua Colentina, Șoseaua Giurgiului, Strada Manea Gheorghe, Aleea Fuiorul, Strada Patrioților, Strada Maior Coravu Ion, Șoseaua Morarilor, iar Strada Vlad Dracul au căzut elemente de construcție.

Codul galben de vânt puternic a provocat pagube în Capitală și județul Ilfov, unde pompierii au fost solicitați să intervină în 57 de cazuri. Rafalele puternice au doborât copaci peste mașini și fire de curent, punând în pericol siguranța cetățenilor.

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU B-IF) au intervenit pe parcursul zilei pentru degajarea copacilor căzuți și a elementelor de construcție desprinse.

În total, 51 de intervenții au avut loc în București, dintre care 37 pentru îndepărtarea copacilor căzuți, 13 pentru elemente de construcție desprinse și una pentru un stâlp avariat. Alte 6 intervenții au fost necesare în județul Ilfov. În urma fenomenelor meteo, 36 de autoturisme au fost avariate.

Printre cele mai afectate zone din București s-au numărat Șoseaua Giurgiului, Șoseaua Berceni, Calea Griviței, Bulevardul Iancu de Hunedoara și Strada Maica Domnului, unde copacii au căzut peste mașini și rețele electrice. În Ilfov, intervențiile au avut loc pe DN 200, între localitățile Gagu și Dascălu.

Intervențiile s-au desfășurat între orele 06:00 și 18:00, în timpul valabilității codului galben de intensificări ale vântului.

Pompierii au acționat cu echipamente specifice pentru îndepărtarea copacilor căzuți și securizarea elementelor de construcție desprinse. În unele cazuri, s-a intervenit pentru deblocarea căilor de acces sau restabilirea circulației.

Rafalele puternice de vânt, care au depășit pragurile de atenționare meteorologică, au dus la ruperea copacilor și desprinderea unor elemente de construcție, punând în pericol siguranța cetățenilor și provocând pagube materiale.

Autoritățile sfătuiesc cetățenii să evite zonele cu copaci sau stâlpi instabili, să nu se adăpostească lângă panouri publicitare sau clădiri aflate în construcție și să închidă ferestrele locuințelor. De asemenea, atingerea firelor electrice căzute la sol este extrem de periculoasă și trebuie raportată de urgență la 112.

Pentru informații suplimentare despre comportamentul în situații de urgență, cetățenii pot accesa platforma fiipregatit.ro.

Foto credit: Freepik.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Popular

Mai multe articole
BreakingNews365